De Nederlandse videodienst Ximon stopt eind deze maand. Volgens het bedrijf is er te weinig vraag naar hun online-dienst voor het kijken van films en series.

Klanten van Ximon konden voor een vast bedrag per maand via internet onbeperkt films en series kijken. Het bedrijf introduceerde dat model als eerste in Nederland. In september kwam de Amerikaanse gigant Netflix op de Nederlandse markt met een vergelijkbaar model. Hoe het met Netflix gaat is niet bekend. Het Amerikaanse bedrijf komt binnen enkele maanden voor het eerst met cijfers.

Ximon richtte zich niet op het aanbieden van grote filmhits, maar bood vooral internationale arthouse en Nederlandse producties aan. In totaal ging het om 4300 titels.

Geen financier

De Nederlandse videodienst startte in 2011. Het bedrijf rekende op een snelle groei van de markt, maar die groei viel tegen, zegt het bedrijf.

Er werd gesproken met een financier om toch het hoofd boven water te houden, maar die trok zich deze week terug.

Op 29 januari zet Ximon z'n dienst uit. Er wordt nog gezocht naar een videodienst die de rechten van de films en series die Ximon aanbood, wil overnemen.

STER reclame