Cambuur huurt Manu van Feyenoord

Aangepast

Elvis Manu speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor SC Cambuur. De 20-jarige aanvaller komt over van Feyenoord. Manu kwam dit seizoen tot nu toe slechts vier keer in actie voor de Rotterdammers, waarvan één keer in de eredivisie.

De voormalig jeugdinternational staat sinds 2010/2011 onder contract bij Feyenoord. Vorig seizoen werd Manu uitgeleend aan stadgenoot Excelsior. Daar speelde hij twintig wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde.

Kevin Brands is niet langer welkom bij SC Cambuur. De Friese eredivisieclub heeft de 25-jarige aanvaller teruggestuurd naar Willem II, dat hem voor een jaar had verhuurd aan Cambuur. Brands werd kort voor de winterstop al uit de selectie gezet door trainer Dwight Lodeweges omdat hij niet kon omgaan met zijn reserverol. De zoon van Marcel Brands, technisch manager bij PSV, kwam elf keer in actie voor de club uit Leeuwarden.

Cambuur stuurde aan het begin van dit seizoen ook al doelman Ruud Swinkels weg, omdat die geen genoegen wilde nemen met een rol als tweede keeper. Swinkels vond vervolgens onderdak bij Willem II, waarbij hij in de tweede seizoenshelft weer gaat samenspelen met Brands.

STER Reclame