NOS NieuwsAangepast

Houseparty via lantaarnpaal A58

In Tilburg zijn vijf mensen aangehouden die stroom hadden afgetapt van een lantaarnpaal op de A58. Daardoor viel een hele rij lantaarnpalen op de snelweg uit. Volgens de politie wilden de vijf een illegale houseparty geven.

Agenten gingen rond 22.30 uur poolshoogte nemen na een melding van Rijkswaterstaat. Medewerkers van de dienst hadden via camera's op de A58 gezien dat de verlichting was uitgevallen. Ook zagen ze dat er mensen op de snelweg liepen.

Discolichten

De politie zag dat langs de A58 een stekkerdoos met een stroomdraad aan een lantaarnpaal was vastgemaakt. Door de kabel te volgen kwamen ze uit bij een auto op de Eindhovenseweg, een flink stuk verderop.

De draad was gekoppeld aan een auto met geluidsapparatuur en discolichten. De agenten pakten vier mannen en een vrouw op die bezig waren met de voorbereidingen voor een illegale houseparty. Twee van de verdachten hadden drugs op zak.

Bijzonder

Netwerkbeheerder Enexis is ingeschakeld, omdat de situatie bij de lantaarnpaal gevaarlijk was. "Het gebeurt wel vaker dat er voor kleinschalige houseparty's stroom wordt afgetapt, maar dat ze over de snelweg lopen en dat er een hele serie lantaarnpalen uitvalt, dat is vrij bijzonder", zegt een woordvoerder van de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl