1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

"VVD-wethouder spil wietplantage"

Loco-burgemeester en VVD-wethouder Carel van Gelder uit Wijk bij Duurstede was betrokken bij wietteelt. Dat schrijft het AD op basis van verklaringen van twee getuigen en documenten die de krant in bezit heeft.

Van Gelder zou via een stroman in 2010 een huis in het centrum van Arnhem hebben gehuurd. In het pand werd een jaar later een hennepkwekerij met bijna duizend plantjes opgerold door de politie.

De wethouder zou de stroman zwijggeld hebben beloofd. In ruil moest de man zijn mond houden over de rol van Van Gelder. Omdat het beloofde zwijggeld nooit is betaald, besloot de stroman om de rol van de wethouder te openbaren, meldt de krant.

Privékwestie

Volgens de man was de wethouder de wietplantage begonnen om snel veel geld te verdienen. Hij zou het plan van een wietplantage hebben bedacht en gefinancierd. Een tweede getuige heeft de verklaring van de stroman bevestigd, schrijft het AD.

Van Gelder noemt het een privékwestie en zegt dat hij slechts getuige in de zaak is. Hij laat via de gemeente Wijk bij Duurstede weten dat hij lopende het onderzoek niet wil reageren op de kwestie. Hij had het gemeentebestuur al eerder ingelicht over de zaak.

Claim

De stroman moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Hem hangt ook nog een claim boven het hoofd. De voormalige eigenaar van het pand in Arnhem zegt dat hij met een schadepost van 100.000 euro zit en probeert dit op hem te verhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl