De oudejaarscampagne van de gemeente Almere heeft succes gehad. Jongeren hebben minder vernield en in ruil daarvoor krijgen ze van de gemeente nu geld voor een sportproject.

In de aanloop naar de jaarwisseling werd de campagne 'Voor Almere, tegen vandalisme' gehouden. Dat gebeurde in samenwerking met leden van Jongeren Veilig Stadshart Almere. Die bedachten allerlei manieren om de schade tijdens Oud en Nieuw te beperken. Ze deden dat onder meer door letterlijk een prijskaartje te hangen aan bushokjes en afvalbakken. Die worden vaak vernield door vuurwerk.

Centrum

Een jaar geleden was er tijdens de jaarwisseling in Almere nog 103.264 euro schade door vernielingen. Deze keer was dat 71.815 euro, een besparing van 31.449 euro, laat de gemeente weten. In het stadscentrum was zelfs helemaal geen schade.

Burgemeester Jorritsma van Almere is blij met het resultaat. "Ik ben trots op de jongeren die zich hebben ingezet voor deze campagne. Ik hoop dat de campagne volgend jaar gedragen wordt door jongeren uit heel Almere", laat ze in een persbericht weten.

Skatebaan

Als de totale schade rond Oud en Nieuw in Almere minder dan 75.000 euro zou zijn, had de gemeente beloofd dat de helft van het bespaarde geld naar een sportvoorziening voor jongeren zou gaan. In overleg wordt bekeken of er een skatebaan komt, of een veldje met oefentoestellen.

STER reclame