NOS VoetbalAangepast

Eikrem vertrekt bij sc Heerenveen

Magnus Wolff Eikrem vertrekt na een half jaar alweer bij sc Heerenveen. De middenvelder tekent een contract bij Cardiff City, dat uitkomt in de Premier League. Daar wordt hij herenigd met trainer Ole Gunnar Solskjaer, met wie hij eerder samenwerkte bij het Noorse Molde FK.

"De voorwaarden zijn wederzijds goedbevonden en de speler is al medisch gekeurd", zegt Hans Vonk, technisch directeur van sc Heerenveen. "We wachten nu alleen nog op een mail met de ondertekende verklaring. Die verwacht ik woensdagochtend." Over de hoogte van de transfersom wilde Vonk geen uitspraken doen. Eikrem had nog een contract tot medio 2017 in Friesland.

Volgens de technisch directeur heeft de transfer twee voordelen. "Hij was zelf niet tevreden bij Heerenveen en financieel kunnen wij het goed gebruiken." Of het geld ook direct geïnvesteerd gaat worden in een opvolger is nog niet duidelijk. "Alleen als er een directe versterking komt die ook betaalbaar is", aldus Vonk.

Stil rond Finnbogason

Voor topscorer Alfred Finnbogason heeft zich officieel nog geen club gemeld. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn.

Vonk: "We zijn niet naïef. Wij lezen ook in de media dat er interesse is. Maar we willen graag dat hij nog even aan Heerenveen verbonden blijft. Mocht er een serieus bod komen dan zullen we er wel over nadenken." Finnbogason scoorde dit seizoen al zeventien keer in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl