Vitesse wilde Dost als versterking

Aangepast

Vitesse wilde voor de rest van het seizoen Bas Dost naar de Gelredome halen. De Arnhemse club heeft zich officieel gemeld bij zijn club VfL Wolfsburg. Dat vertelde de spits in Abu Dhabi, waar hij zich met zijn Duitse werkgever voorbereidt op de tweede competitiehelft in de Bundesliga.

Toeval of niet, maar dinsdagmiddag oefende Vitesse tegen uitgerekend VfL Wolfsburg. Dost gaf in dat duel nadrukkelijk zijn visitekaart af. De Duitsers verloren weliswaar met 3-2, maar de Nederlandse spits maakte beide doelpunten van zijn club.

Dost wil vooral slagen bij Wolfsburg

Dost liet weten dat Vitesse pas een optie wordt, als duidelijk wordt dat hij bij Wolfsburg na de winterstop niet aan spelen toekomt. "Want ik wil het hier nog wel waarmaken. Om dan weer terug te gaan naar de eredivisie, dat is een andere keuze."

"Ik moet dat goed voor mezelf op een rijtje zetten en zien hoe het loopt. De club heeft al aangegeven dat het lastig wordt om mij te laten gaan, omdat ze wel tevreden zijn en mij achter de hand hebben."

Shirtje Vitesse is al binnen

Na het oefenduel met Vitesse ruilde Dost zijn shirtje met die van Patrick van Aanholt. "Daar had ik het net voor de gein over met Hendrie Kr├╝zen (assistent-trainer Vitesse, red.) en hij zei dat het shirtje me wel aardig staat. Dus ja, die heb ik in ieder geval thuis."

En heeft Feyenoord zich ook nog gemeld? "Daar weet ik niks van."

In een reactie op de uitlatingen van Dost laat technisch directeur Mo Allach van Vitesse weten dat de belangstelling 'inmiddels grotendeels verdwenen' is. Hij liet aan Omroep Gelderland weten dat hij enige tijd geleden bij Wolfsburg naar de Nederlander heeft geïnformeerd.

Toen de Duitse club duidelijk maakte dat Dost tijdens de winterstop in principe niet mocht vertrekken, ging Allach op zoek naar alternatieven. De Arnhemse club legde maandag de 19-jarige Uros Djurdjevic als extra spits vast.

STER Reclame