Een ongeïdentificeerd vliegend object dat gisteravond in Bremen voor veel onrust heeft gezorgd was waarschijnlijk een vals signaal op de radar. Dat zegt ufo-deskundige Werner Walter tegen het Duitse persbureau DPA.

Op de radar verscheen telkens kort een object waarvan de luchtverkeersleiders niet konden zien wat het was. Met een helikopter is de omgeving afgezocht, maar er werd niets gevonden.

Na drie uur verdween het object van de schermen, maar intussen was wel het vliegverkeer boven Bremen stilgelegd.

'Radarengel'

Werner Walter zegt dat het uitgesloten is dat het een vliegende schotel was. Walter houdt het op een normaal natuurkundig verschijnsel.

Hij spreekt van een 'radarengel', waarbij de radar een vals signaal oppikt en weergeeft. Dat er buitenaardse wezens met het incident te maken hebben sluit hij uit. "Die komen alleen voor in films en op televisie."

Scepticus

Walter staat in Duitsland bekend als scepticus. Het ufo-fenomeen is volgens hem het laatste sprookje dat nog stand kan houden in het huidige ruimtevaartijdperk.

In een interview met DPA zegt hij dat de radarengel vroeger veel bekender was. Door de steeds betere apparatuur doet het verschijnsel zich tegenwoordig nauwelijks nog voor.

Eigenlijk houdt Walter zich nog maar weinig bezig met het ufo-thema. Hij heeft er inmiddels zijn buik van vol omdat er op dat gebied niets nieuws meer te ontdekken valt, aldus de ufo-deskundige.

STER reclame