"Geld drijft PvdA'ers Feijenoord"

time icon Aangepast

De PvdA-raadsleden in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord doen hun werk vooral voor het geld. Dat staat in een intern rapport dat is opgesteld door PvdA'ers Wim Cornelis en Annie Brouwer. Volgens het rapport vormt de vergoeding van 1200 euro per maand een belangrijk deel van het inkomen van de PvdA-raadsleden.

Het rapport is bijzonder kritisch over het functioneren van de raadsleden. Ze weten niet goed waar de PvdA voor staat en wat de functie is van een deelgemeente. Verder is er een groot onderling wantrouwen en hebben raadsleden een eigen, Turkse, achterban die ze tevreden willen houden.

Vriendjespolitiek

Cornelis en Brouwer zijn gevraagd om de PvdA-fractie door te lichten naar aanleiding van het vernietigende rapport van het Bureau Integeriteit Nederlandse Gemeenten van vorig jaar. Hierin werd de vriendjespolitiek in de deelgemeente bij het toekennen van subsidies aan de kaak gesteld.

a>p>Een passage uit het rapport Het bestuur van de deelgemeente stapte vervolgens op. Ook de Turkse PvdA-voorzitter Seyit Yeyden vertrok naar aanleiding van het rapport. Hij werd later door zijn partij wel weer op de conceptkieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gezet. De PvdA-fractie in Rotterdam zegt dat de signalen uit het rapport van Cornelis en Brouwer uiterst serieus worden genomen. In een verklaring staat dat er is gesproken met de gemeenteraadsleden en dat het consequenties heeft gehad voor de selectie van de nieuwe raadsleden. Ook worden de huidige raadsleden gecoacht door Cornelis en Brouwer.

STER Reclame