Samsung presenteert buigbare tv

Aangepast op

Elektronicabedrijf Samsung heeft op een beurs in Las Vegas een tv met een buigbaar scherm gepresenteerd. Concurrent LG komt daar vandaag mee. De bedrijven zeggen dat een gekromd scherm de kijkervaring verhoogt.

Het toestel dat Samsung op de CES-elektronicabeurs presenteerde heeft een schermdiagonaal van 216 cm. Als de tv niet wordt gebruikt is het scherm recht, maar ingeschakeld kan hij met een afstandbediening worden gekromd.

De prijs is nog niet bekend, net zo min wanneer Samsung het toestel op de markt brengt. LG presenteert zijn toestel vandaag. Het LG-toestel heeft een schermdiagonaal van 196 cm.

Twijfel

Deskundigen zijn verdeeld over de vraag of er een markt is voor buigbare tv's. Frank Eeveraardt van Hardware.Info, die de presentatie bijwoonde, toonde zich onder de indruk.

"Je kunt een optimale kijkervaring hebben als je alleen bent of met een paar mensen op een bank. Dan heb je echt een soort panoramisch gevoel en als je hem plat zet, kun je met meerdere mensen in de kamer kijken."

Anderen vragen zich af of buigbaarheid werkelijk veel bijdraagt aan het kijkplezier. Enkele jaren terug werd voorspeld dat 3D-tv de nieuwe standaard zou worden, daar is niets van terechtgekomen.

It's a live show

Bij de presentatie ging het op een belangrijk moment mis. Filmproducent en regisseur Michael Bay werd op het podium uitgenodigd om te vertellen wat hij van het toestel vindt. Toen hij moest antwoorden, stopte de autocue ermee. Uit ergernis liep hij weg.

Een topman van Samsung probeerde de situatie te redden met: "Welkom in Las Vegas, dit is een liveshow mensen."