NOS NieuwsAangepast

Mega-attractiepark in Zoetermeer

Het grootste overdekte attractiepark van Europa komt zo goed als zeker in Zoetermeer. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot gisteravond gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak.

Het park Adventureworld moet aan de oostkant van Zoetermeer komen. Er wordt al jaren over gesproken, maar de plannen zijn nooit concreet geworden.

Nagebootst

Enkele jaren terug was het nog de bedoeling om het attractiepark in Almere te laten verrijzen. Burgemeester Aptroot zegt nu dat het zo goed als zeker is dat het in Zoetermeer komt.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ervaren hoe het is om in een Formule 1-bolide te rijden of in een straaljager te vliegen. Ook moet er een wildwaterbaan komen waarbij een natte tocht door de Grand Canyon wordt nagebootst. De initiatiefnemers zeiden eerder te mikken op een miljoen bezoekers per jaar.

In de waan

Aptroot maakte nog meer grote ambities bekend. Zo heeft hij er vertrouwen in dat de bouw van twee grote schaatsbanen, een sport- en medisch complex in zijn stad doorgaan. "Almere denkt dat zij een groot schaatscomplex krijgen, wij laten ze nog even in de waan", zei Aptroot.

Zoetermeer, Almere en Heerenveen streden het afgelopen jaar om de gunning voor de nieuwe schaatstempel van Nederland. Almere werd door de schaatsbond uitgekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl