NOS NieuwsAangepast

Ufo legt vliegverkeer Bremen stil

Was het een vliegende schotel, een drone, of iets anders? De politie en luchtverkeersleiders in Bremen hebben geen idee. Onhandig was het wel voor de passagiers die gisteravond naar de luchthaven van de Duitse stad wilden. Hun vluchten werden omgeleid.

Op de radar verscheen telkens kort een object, maar de verkeersleiders wisten niet wat het was. Met een politiehelikopter werd het gebied afgespeurd, maar zonder succes. Drie uur lang verscheen het op de radar, waarna de ufo (unidentified flying object) uiteindelijk verdween.

Uitwijken

De luchthaven nam het zekere voor het onzekere en legde het vliegverkeer stil. Zo moest een binnenkomende vlucht uit München uitwijken naar Hannover. Een toestel uit Frankfurt vertrok niet eens. En de passagiers aan boord van een vliegtuig uit Parijs mochten pas landen nadat ze een tijdje rondjes boven Bremen hadden gemaakt.

Een politiewoordvoerder zegt in Duitse media dat nog onduidelijk is wat het object was, "maar het was er". "Mogelijk gaat het om een drone of een soort heteluchtballon."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl