NOS NieuwsAangepast

"Toch geen vuurwerk in anus kat"

Er heeft waarschijnlijk geen vuurwerk in het achterwerk van de kat gezeten die twee dagen voor de jaarwisseling in Amersfoort doodging. Dat meldt de politie na een onderzoek van de faculteit Dierengeneeskunde in Utrecht.

"Er is geen sectie op het lichaam van de kat gepleegd, maar op basis van de verwondingen is het zeer onwaarschijnlijk dat er vuurwerk in het dier is gestopt", zegt een politiewoordvoerder.

Het kan zijn dat de kat gewond is geraakt door vuurwerk dat in de buurt afging, of dat hij over vuurwerk heen is gelopen. Ook een aanrijding is niet uit te sluiten, meldt de woordvoerder.

De dood van de kat leidde tot veel verontwaardiging. De eigenaar van het dier maakte een eind aan een zoektocht op Facebook naar de dader, omdat de sfeer van een volksgericht dreigde te ontstaan.

Misverstand

Vandaag kwam in de media dat op Oudejaarsdag ook een andere kat in Amersfoort mogelijk door vuurwerk om het leven kwam. Het lijkt hier te gaan om een misverstand. Volgens de politie werd het dier dood op straat gevonden door de dierenambulance.

Het dier had bloed om zijn bek. Verhalen dat het dier in een put gestopt was waarna er een vuurwerkbom op was gegooid, kloppen niet, zegt de politie. Ook hier wordt een aanrijding niet uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl