NOS NieuwsAangepast

'Polenhotel' in Rotterdam geopend

In Rotterdam is sinds vandaag het zogenoemde Polenhotel geopend. Het hotel biedt onderdak aan ongeveer 300 arbeiders uit Oost-Europa en is gevestigd in een voormalig asielzoekerscentrum.

Door de komst van het hotel zullen de komende dagen naar verwachting tientallen Polen hun intrek nemen in het pand aan de Dordtsestraatweg.

Huisjesmelkers

Nu wonen flexwerkers uit Midden- en Oost-Europa vaak onder erbarmelijke omstandigheden in de stad. Huisjesmelkers plaatsen arbeiders in te kleine woningen en vragen daarvoor een hoge huur. In sommige gevallen wonen acht mensen in een huis waar normaal twee mensen kunnen wonen. Het Polenhotel moet een oplossing bieden voor het probleem.

Volgens de regionale omroep RTV Rijnmond is er onrust onder buurtbewoners van het hotel. Zij zijn bang dat de Polen voor geluidsoverlast en drankmisbruik zullen zorgen op straat.

"Zorgen begrijpelijk"

Volgens wethouder Hamit Karakus van Wonen zijn de reacties begrijpelijk, maar zijn er goede afspraken gemaakt met het hotel. "De huisregels zijn helder. Als je overlast veroorzaakt, moet je weg."

De gemeente Rotterdam probeert al jaren wat te doen tegen huisjesmelkers. Volgens Karakus krijgt Rotterdam met het hotel meer zicht op de arbeidsmigranten, omdat ze zich moeten inschrijven in de gemeente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl