NOS NieuwsAangepast

Bijna alle verdachten Veen vrij

Het grootste deel van de verdachten die maandagavond werden opgepakt in Veen, wordt vandaag vrijgelaten. Dat heeft het OM bekendgemaakt.

Vandaag worden 83 jongeren vrijgelaten. Gisteren mochten al negen verdachten naar huis. Negen anderen blijven nu nog vastzitten. Twee van hen zijn minderjarig. De negen worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Autobrand

Zo'n 70 mensen keerden zich in de nacht van maandag op dinsdag op straat tegen de politie toen die de brandweer ondersteunde bij het blussen van een autobrand.

De relschoppers gooiden met stenen en zwaar vuurwerk en bedreigden de politie. Ook luisterden ze niet naar het bevel om weg te gaan.

Onschuldig

Volgens persofficier John Remmerswaal blijven alle personen verdacht. Van de 70 mensen die zich tegen de politie keerden, wist de politie een deel buiten aan te houden. De rest vluchtte een café in.

"De politie heeft geprobeerd om ze daaruit te halen. Toen iedereen in de kroeg zich tegen de politie keerde, is besloten om iedereen daar aan te houden."

Op dat moment was het volgens het OM niet mogelijk om onderscheid te maken. "Dat neemt niet weg dat het bijna niet anders kan dan dat tijdens het onderzoek blijkt dat een een gedeelte van die groep geen betrokkenheid buiten heeft gehad."

Hoeveel dat er precies zijn, weet het OM nog niet. "Een optelsom leert dat het er ongeveer dertig zijn, want we hebben er honderd opgepakt en het was een groep van zo'n zeventig man."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl