NOS NieuwsAangepast

Vrouwenpolder: het voelt bizar

Bizar, niet te bevatten en onwerkelijk. De bewoners van de Koningin Beatrixlaan in Vrouwenpolder hebben nog geen woorden voor de miljoenen die ze hebben gewonnen in de Postcodeloterij. Gisteravond werd bekend dat de hoofdprijs naar negen huishoudens gaat met de postcode 4354 BK. De één won meer dan 6 miljoen euro en anderen ruim 1 miljoen euro. De verbijstering overheerst, ook de 'day after' nog.

Nummertjes

"Bizar. Het zijn nog nummertjes. Het is echt niet te bevatten dit", lacht de winnares van 1,9 miljoen euro. "Ongelofelijk", zegt een andere winnares die 2,2 miljoen euro in de wacht sleepte.

"Het moet allemaal nog een beetje zakken. Het is niet niks, 2,2 miljoen euro. Echt een groot bedrag", zegt een jongen.

Leuk prijsje

"Ik weet het niet, het is gewoon een roes", zegt een van de winnaars die wat onwennig met het grote kartonnen loterijbord in haar handen staat. "Ik besef het eigenlijk nog niet, maar ik ben gewoon miljonair. Het komt allemaal over je heen. Ik dacht dat ik gewoon een leuk prijsje zou krijgen, want er zijn hier zoveel straatjes."

Maar dat laatste valt volgens de Postcodeloterij wel mee. Zoveel straatjes zijn er niet. Het is zelfs de eerste keer dat een dorp dat maar één postcode heeft in de prijzen valt. In het dorp op Walcheren wonen ongeveer 1100 mensen en iedereen die meespeelt wint.

Een bedrag van 21,45 miljoen euro wordt verdeeld onder de bewoners van de winnende straat. De andere helft van de totale pot van 42,9 miljoen euro gaat naar de rest van het dorp. Hoeveel dat is per huishouden, wordt zaterdag bekend.

Verliezers

Maar in een dorp vol winnaars, zijn ook verliezers. Ook in de Koningin Beatrixlaan speelt niet iedereen mee. "Ik heb zelf geen spijt. Ik doe daar niet mee aan die loterijen. Maar m'n kinderen balen er wel erg van", lacht een vrouw.

"Ik voel me toch wel een beetje verdrietig, maar ik ben heel blij voor m'n buren. Al is het toch ook pijnlijk", zegt een bewoonster tegen Omroep Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl