NOS NieuwsAangepast

Wat Chriet Titulaer goed voorspelde

De toekomst voorspellen is lastig, maar tv-wetenschapper Chriet Titulaer blijkt het in de jaren 80 vaak bij het juiste eind te hebben gehad.

Arno Otto, directeur digitaal van RTL Nederland, keek een oude presentatie van Titulaer terug en het viel hem op hoeveel de wetenschapper goed voorspelde.

Kranten

"Ik vind hem de Nostradamus van de media", aldus Otto. In een presentatie in 1985 in Goirle doet Titulaer een aantal voorspellingen: zo voorspelt hij dat kranten minder belangrijk worden en zich meer moeten gaan bezighouden met achtergronden.

Hij vertelt dat mensen niet bang moeten zijn voor computers, maar dat die het leven juist makkelijker zullen maken. "De wereld van morgen gaat er heel anders uitzien. U gaat meer elektronica in huis halen, uw huisbioscoop groeit. Er komen tv-kanalen die specifiek met één thema bezig zijn. Je kunt proberen een kanaal te maken met 24 uur sport.

Huizen worden aangesloten op glasvezel. Daarmee krijgen huishoudens toegang tot honderden tv-kanalen en interactieve encyclopedieën. Telewinkelen, telegiro, beeldtelefoon en alarmering, alles wat je maar zou willen. Het kan allemaal via dat ene glasvezeltje."

Internet

Arno Otto: "Ik vind het knappe dat hij dit voorspelde vijftien jaar voordat mensen überhaupt internet in hun huis kregen. Dit filmpje is van de jaren 80. De toegang tot het world wide web kwam eind jaren 90 pas goed op gang."

Overigens zijn niet alle voorspellingen van Chriet Titulaer uitgekomen. Zo voorspelde hij dat TROS, AVRO en Veronica samen een commerciële omroep zouden beginnen en dacht hij dat in het jaar 2000 computerchips in hersenen werden geïmplanteerd.

Chriet Titulaer treedt inmiddels niet meer op in de media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl