De brandweer is vannacht op verschillende plaatsen in het land belaagd. De mobiele eenheid werd ingezet om de brandweerlieden te beschermen.

In Schiedam werd de brandweer tijdens het blussen van een brand op straat bekogeld met vuurwerk. De ME voerde een charge uit. Er is één arrestatie verricht.

Waardenburg

In het Gelderse Waardenburg moest de Mobiele Eenheid optreden tegen een groep van 80 mensen die de politie bekogelde met flessen en vuurwerk. Ook gingen enkele auto's in vlammen op.

De brandweer moest onder politiebescherming zijn werk doen. In totaal werden 23 personen aangehouden voor brandstichting, geweldpleging en het afsteken van zwaar vuurwerk.

In Tiel werden de brandweer en politie tot twee keer toe belaagd door mensen op straat.

Gouda

Ook in Gouda werd de brandweer bekogeld. Dat gebeurde op oudejaarsavond bij het blussen van een brand. De ME werd ingezet om het blussen van een clubhuis van een tafeltennisvereniging toch mogelijk te maken. Een raddraaier werd opgepakt.

Kort na middernacht kwam de groep weer bij het gebluste clubhuis bijeen, waarna de politie opnieuw ingreep. Toen werd er opnieuw iemand aangehouden.

Tegen Omroep West zei burgemeester Schoenmaker het onaanvaardbaar en onbegrijpelijk te vinden dat de brandweer is bekogeld.

Rotterdam

Ook in Rotterdam kreeg de brandweer politiebescherming bij het blussen van een brand. Een woordvoerder van de Rotterdamse politie meldde dat er opvallend veel ernstig gewonden zijn. De ambulance moest twintig keer uitrukken voor vuurwerkslachtoffers.

De politie meldde een aantal incidenten in Rotterdam. Er zijn auto's in brand gestoken, en er woedden brandjes in woningen en op straat. Daarnaast waren er vernielingen met vuurwerk en raakte een aantal mensen ernstig gewond. Ook zijn er veel ruiten gesprongen door zwaar vuurwerk.

Hoogeveen

Toen de brandweer in Hoogeveen een brand op straat wilde blussen, werd hen dat belet door feestvierende jongeren die een kring om het vuur vormden. De politie wist de jongeren uiteindelijk te verspreiden.

In Enschede zijn twee mensen aangehouden wegens mishandeling van politieagenten.

STER reclame