De spatie in de kop 'Haagse rechters laten Máxima portretten verwijderen' is de winnaar van de verkiezing van 'de onjuiste spatie 2013'. Deze kop stond boven een bericht op Bruno.nl.

Bijna 2000 bezoekers van de website Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) brachten de afgelopen twee weken hun stem uit.

Bronstig

Volgens SOS zagen veel stemmers al voor zich hoe koningin Máxima, op een wiebelig laddertje, schilderijen aan het verwijderen was. "Het klinkt als een koninklijke taakstraf", is op de website te lezen, "terwijl het er in werkelijkheid om ging dat schilderijen van Máxima zelf uit de rechtbanken werden verwijderd".

De tweede plaats is voor de NRC-kop 'Geen grapje: Hoge Veluwe zoekt 'bronstige hertenimitator''. Opvallend veel vrouwen stemden op deze kop. Zij zagen al voor zich hoe een bronstige man een hert nadeed. Een van de stemmers schreef dat deze kop bij haar het beeld opriep van "een man van middelbare leeftijd met grote, rollende en wijdopen ogen" die wild heen-en-weer rende op de Veluwe.

Niet zo netjes

Het 'net jurkje' van Erochique eindigde op de derde plek. Het was helemaal niet zo'n net jurkje. Sommige inzenders zeiden zelf welhaast bronstig te worden bij de gedachte aan Máxima in zo'n net-jurkje.

Vorig jaar won het nieuwe logo van het vernieuwde Rijksmuseum, waar 'Rijks Museum' in staat. In 2011 won een bericht uit Suriname: 'Veel diarree gevallen in Nickerie'.

STER reclame