Robin Haase is op het ATP-toernooi van Brisbane al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander verloor van Grigor Dimitrov in twee sets: 6-2, 6-3.

De talentvolle Bulgaar bekleedt de 23ste positie op de wereldranglijst, Haase staat twintig posities lager genoteerd. De Nederlander bereidt zich voor op de Australian Open, die over twee weken beginnen.

Haase: ging best ok

"Dimitrov beweegt echt geweldig en een stuk beter dan ik. Dat is echt zijn wapen", zegt Haase tegen TENNiS.nl. "Hij serveerde daarnaast ook erg goed. Ik kwam er niet achter", aldus de Nederlander, die niet eens heel ontevreden klonk. "Toen ik mijn coach zojuist sprak, vroeg hij direct hoe ik vond dat ik heb gespeeld. 'Best oke' antwoordde ik. Hij was het met me eens."

Igor Sijsling is in Brisbane nu nog de enige Nederlander in het enkelspel. Hij treft dinsdag de Fransman Nicolas Mahut.

Querrey verrast Toersoenov

Sam Querrey zorgde in Brisbane voor een verrassing door de als zevende geplaatste Rus Dmitri Toersoenov in de eerste ronde te verslaan. De Amerikaan zegevierde in straight sets: 7-5, 6-4.

Ook Jarkko Nieminen is het seizoen begonnen. De Fin, nummer 39 op de wereldranglijst, had weinig moeite met de Australiër James Duckworth (ATP-136) en was in twee sets klaar: 6-2, 6-3.

Julien Benneteau, de nummer 35 van de wereld, startte het seizoen in mineur. De Fransman ging met 5-7, 6-4, 7-6 (4) onderuit tegen Duckworths landgenoot Marinko Matosevic (ATP-61). De Kroaat Marin Cilic was met 6-7 (3), 7-6 (5), 6-4 te sterk voor Deniz Istomin uit Oezbekistan.

STER reclame