NOS SchaatsenAangepast

Wotherspoon mist 500 meter Sotsji

Jeremy Wotherspoon heeft zich tijdens de Canadese trials voor de Olympische Spelen in Sotsji niet weten te plaatsen voor de 500 meter.

Wotherspoon, die sinds enige maanden aan een comeback werkt, stond na de eerste race (34,59) nog knap derde. In zijn tweede race werd hij zevende in 34,88 en dat leverde hem in de eindstand een zesde plaats op. Alleen de beste vier veroverden een olympisch ticket.

"Ik wist dat deze comeback zwaar zou worden, maar ik heb er geen moment spijt van", aldus Wotherspoon, die maandag op de 1.000 meter nog een kans krijgt om zich voor Sotsji te plaatsen. "Ik ben nu wel moe en teleurgesteld. Maar goed, ik moet me nu focussen op 1.000."

Klap

Volgens de Nederlander Marnix Wieberdink, die Wotherspoon op de Speed Skating Academy begeleidde bij zijn comeback, komt dit hard aan bij de Canadees. "Stiekem doet dit pijn. Dit is een beste klap voor hem. De vraag is hoe snel hij er overheen komt."

Als Wotherspoon zich op de 1.000 meter ook niet plaatst voor Sotsji, is de terugkeer ten einde en wordt hij weer trainer in Inzell. "Het is niet aan de orde dat hij schaatser blijft", aldus Wieberdink.

"Daar kan ik zelf niet mee akkoord gaan, dat is de afspraak niet. Ik hoop dat hij dat kleine stemmetje in zijn hoofd nu kwijt is. En dat is lastig als je toch weer zo goed bent geweest. Maar op een gegeven moment is de tijd van dromen voorbij en moet er realiteitsbesef komen."

Winnaar van de 500 meter tijdens de trials werd Jamie Gregg die met 34,57 en 34,58 respectievelijk de tweede en eerste tijd neerzette. Nummer twee werd Gilmore Junio (34,50 en 34,81).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl