NOS NieuwsAangepast

Ferrybrand IJmuiden:NL'ers gewond

Bij een brand op een veerboot tussen Newcastle en IJmuiden zijn gisteravond laat 23 mensen gewond geraakt. Een Nederlands echtpaar is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht, zei een woordvoerder van de rederij.

De woordvoerder zei in het NOS Journaal op Radio 1 dat het echtpaar vandaag weer naar huis kan. Ook vier bemanningsleden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Britse luchtmacht vervoerde de zes met helikopters naar het vasteland.

Aan boord van de ferry waren in totaal 346 Nederlanders.

Aanhoudingen

De Britse politie heeft twee mannen van 26 en 28 aangehouden. De 26-jarige man wordt verdacht van brandstichting, de ander zou bij een gevecht betrokken zijn geweest. De politie heeft niets bekendgemaakt over hun nationaliteit.

De brand brak kort voor 23.00 uur uit in een van de hutten. Na ongeveer een kwartier hadden bemanningsleden het vuur geblust.

Schade

Volgens de Britse kustwacht verliep de reddingsoperatie rustig. Het schip is na de brand teruggekeerd naar Newcastle.

De kustwacht zal de veerboot onderzoeken op schade. Door het incident is er vandaag geen afvaart van IJmuiden naar de Britse plaats.

DFDS Seaways

Aan boord waren meer dan duizend mensen: 946 passagiers en 127 bemanningsleden. Het schip is van de Deense reder DFDS Seaways, die een dagelijkse dienst verzorgt tussen Tyneside bij Newcastle en IJmuiden.

Het schip had om 09.30 uur in IJmuiden moeten arriveren.

In augustus was er ook al brand aan boord van een ferry van DFDS Seaways. Toen kon een brand in een schakelkast snel worden geblust. Er waren geen gewonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl