In Den Haag zijn op een dag drie incidenten geweest met trams van de HTM. Twee trams ontspoorden en een andere reed een voetganger aan.

De voetganger kwam vanochtend rond 10.00 uur in Scheveningen onder de tram terecht. De tram kwam net uit de remise en er zaten nog geen passagiers in. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Vervangen

Een uur later botste op het Korte Voorhout een tram tegen een paal nadat hij was ontspoord. Een passagier moest met licht hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde bij de Bosbrug. Deze brug is onlangs vervangen en sinds kort rijden er weer trams overheen. De HTM kan niet zeggen of het ongeluk iets te maken heeft met de renovatie.

Tunnel

Vanmiddag ontspoorde er opnieuw een tram. Dit keer gebeurde dat in de tunnel van het Leeghwaterplein, niet ver van station Hollands Spoor. Er zat een onbekend aantal passagiers in de tram. Ze zijn door de bestuurder van de tram uit de tunnel geleid. Niemand raakte gewond.

De HTM kan nog niets zeggen over de oorzaak van de twee ontsporingen. Volgens een woordvoerder is er sprake van een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden en wordt er nog onderzoek gedaan.

STER reclame