NOS NieuwsAangepast

DJ's hebben Glazen Huis verlaten

De drie dj's Paul Rabbering, Coen Swijnenberg en Giel Beelen hebben even na negenen het Glazen Huis in Leeuwarden verlaten. Een uur eerder werd nog een nieuwe tussenstand bekendgemaakt: meer dan 10 miljoen.

Voorafgaand aan het grote moment was er in het centrum van Leeuwarden een groot concert met optredens van onder anderen Tim Knol, Caro Emerald en Racoon. De dj's worden op het podium opgewacht door Eric Corton. Daarna wordt de uitslag van Serious Request 2013 bekendgemaakt.

Of 'Leeuwarden' het record van Enschede gaat breken, blijft spannend. De Friezen waren erop gebrand en het lijkt ze nog te lukken. Voordat de actie vorige week goed en wel was begonnen waren er al honderden acties gestart.

Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering zaten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis in Leeuwarden en mogen er vanavond eindelijk weer uit. De 3FM-dj s halen geld op voor de strijd tegen kindersterfte door diarree.

De actie lijkt het beter te doen dan voorgaande jaren. Dag na dag worden de tussenstanden in vergelijking met eerdere edities verbeterd, zij het dat het verschil niet heel groot was.

Hoge bedragen

Gisteravond kregen de dj's een cheque van ruim 17.500 euro van de organisatie van Serious Record, het langste concert ter wereld. Ook haalde de playback-cover door dj Gerard Ekdom van Living Doll een boel geld op: 37.000 euro.

Daarnaast doet een online veiling het goed. Populaire items zijn onder een helikoptervlucht en lunch met minister Hennis van Defensie (2800 euro) en plek in het panel van Dit was het nieuws (2100 euro) en een rondleiding in het CERN in Genève (4000 euro).

Eindfeest

Op dit moment is op het Oldehoofdsterkerkhof het grote eindfeest van Serious Request begonnen. Onder anderen Alain Clark, Tim Knol, Caro Emerald en Racoon treden op. De NS en Arriva hebben langere en extra treinen ingezet.

Tweets van @SeriousRequest!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl