Voor de kust van Noord-Frankrijk is een Russisch bemanningslid van een Nederlands schip overboord geslagen. Het is de 56-jarige eerste stuurman van het schip. Hij werkte drie jaar voor de rederij Wagenborg uit Delfzijl. Hij woonde officieel in Oekraïne.

Het ongeluk gebeurde zo'n 220 kilometer ten noordwesten van Brest. De bemanningsleden merkte na enige tijd dat het slachtoffer was verdwenen en sloegen daarop alarm. Directeur Engelsman van Wagenborg heeft geen idee waarom de man met de zware storm aan dek is gegaan. Hij was op dat moment niet aan het werk.

Franse autoriteiten hebben naar de man gezocht, maar hebben hem in de ruige zee niet kunnen vinden. Het schip zelf is doorgevaren naar zijn bestemming in de Verenigde Staten.

Filipijnse matrozen

Begin deze maand sloegen er op een ander schip van Wagenborg twee Filipijnse matrozen overboord. Dat gebeurde voor de kust van Zweden. Volgens directeur Engelsman staan de twee ongelukken los van elkaar en zijn de omstandigheden niet met elkaar te vergelijken.

"Onze schepen voldoen volledig aan de veiligheidseisen. Dat wordt door verschillende instanties gecontroleerd'', aldus Engelsman.

Veerdienst

Rederij Wagenborg is bij het grote publiek vooral bekend van de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog. Royal Wagenborg is een groot transport- en logistiek bedrijf.

Door de storm is op het Franse vasteland zeker een dode gevallen. Een kind van 12 werd bedolven door een omvallende muur op een bouwplaats.

Elektriciteit

In Frankrijk zitten honderdduizenden mensen zonder stroom, vooral in Bretagne. Extreem weer leidt in Frankrijk snel tot stroomuitval, omdat veel leidingen bovengronds zijn.

STER reclame