Go Ahead klopt Utrecht

Aangepast

Go Ahead Eagles heeft in een matig duel in een druilerig Deventer met 2-1 gewonnen van FC Utrecht.

De eerste helft leverde in de stromende regen twee vroege treffers op. Verder viel er voor de toeschouwers in de Adelaarshorst voor de pauze weinig te genieten.

De bij FC Utrecht in de basis debuterende Cedric Badjeck (18) tikte uit een voorzet van Tommy Oar bij de tweede paal onbedreigd binnen. Tien minuten later rondde Jeffrey Rijsdijk een vloeiende aanval van de Deventenaren van dichtbij doeltreffend af.

Na geschutter van Kai Heerings had Erik Falkenburg de 2-1 voor Go Ahead op zijn schoen, maar doelman Robbin Ruiter voorkwam onheil voor Utrecht.

Van der Linden maakt winnende

Het spel werd er na de pauze nauwelijks beter op, maar het laatste kwartier bood toch nog vertier. Nadat Xander Houtkoop van de sokken was gelopen door Mark van der Maarel, zette Jop van der Linden Go Ahead vanaf de penaltystip op 2-1.

Utrecht werd daarna pas in de extra tijd gevaarlijk via invaller Romano van der Stoep en Yassin Ayoub. Kort daarvoor was Jarchinio Antonia nog dicht bij een derde treffer voor de thuisclub geweest, maar Ruiter stopte zijn inzet.

STER Reclame