NOS SportAangepast

Bertens prolongeert nationale titel

Kiki Bertens heeft voor het tweede jaar op rij de nationale tennismasters gewonnen. In de finale in Rotterdam was de als eerste geplaatste Wateringse met 6-3, 6-3 te sterk voor Olga Kalyuzhnaya, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Bertens werd in september geopereerd aan haar rechterenkel en maakte in Rotterdam haar rentree. De 31-jarige Kalyuzhnaya wist het haar bij vlagen knap lastig te maken, maar op de belangrijke momenten wist Bertens door te drukken.

Met haar zege veroverde Bertens voor de tweede keer, na 2010, ook de nationale titel. Die werd tot dit jaar altijd in augustus vergeven. In 2012 ging de titel nog naar Kalyuzhnaya die ooit de mondiale nummer 202 was, maar het niet redde in het WTA-circuit.

Leuker

"Ik heb ontzettend veel zin om weer het circuit in te gaan", reageerde Bertens na de prolongatie van haar titel. "Ik heb nog wel wat ritme nodig, maar het seizoen mag voor mij beginnen. Voor het eerst sinds vijf jaar speel ik zonder pijn. Dat maakt het spelletje wel een stuk leuker."

Bertens kampte al lange tijd met problemen met de enkel. Op het gras in Rosmalen in juni verergerden de klachten. Ze probeerde het nog een aantal weken, maar ging na de US Open onder het mes. "Misschien had ik dat eerder moeten doen maar je gaat toch je pijngrens verleggen. Dat is niet goed, maar je wilt toch het liefst blijven spelen."

Na haar zege in Rotterdam vertrok Bertens naar Schiphol voor de reis naar Australië. Als voorbereiding op de Australian Open speelt ze de toernooien in Brisbane en Sydney, al moet de nummer 87 van de wereld zich nog wel voor beide evenementen zien te kwalificeren. "Het is moeilijk te zeggen hoe ik ervoor sta. Maar ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl