Tottenham Hotspur wil Louis van Gaal aanstellen als hoofdtrainer. De NOS heeft dit uit betrouwbare bron bevestigd gekregen. Engelse media speculeren inmiddels volop over de aanstelling.

Tottenham wil Van Gaal het liefst per direct aantrekken, waarbij volgens de club uit Londen een combinatie met het werk als bondscoach mogelijk is. Als Van Gaal pas na de zomer zou willen komen, stelt de club een interim-manager aan.

Voor Tottenham Hotspur verloopt het seizoen vooralsnog teleurstellend. Na de 0-5 nederlaag tegen Liverpool afgelopen zondag nam de club afscheid van trainer André Villas-Boas.

Stoppen of Premier League

Van Gaal heeft als bondscoach bij de KNVB een contract dat loopt tot en met het WK van 2014. Daarna zet hij in principe een punt achter zijn trainersloopbaan, maar ook heeft hij in het verleden diverse malen aangegeven nog eens als manager in de Engelse top te willen werken.

Op 31 mei van dit jaar liet hij zich tijdens een persconferentie in Hoenderloo in soortgelijke bewoordingen uit. "Zoals ik er nu over denk, stop ik ermee, met coachen. Afscheid. Maar als een mooie Premier League-club zich meldt, wil ik nog wel eens overwegen dat te doen", zei Van Gaal toen.

Louis van Gaal liet zondag via de KNVB weten niet te willen reageren.

STER reclame