NOS NieuwsAangepast

120 agenten in Hamburg gewond

Bij rellen in Hamburg zijn 120 politiemensen gewond geraakt. Dat gebeurde toen een demonstratie tegen de ontruiming van het linkse cultuurcentrum Rote Flora uit de hand liep. Negentien agenten moesten naar het ziekenhuis.

Volgens de politie waren er zo'n 7300 demonstranten op de been, onder wie veel links-extremisten. De organisatoren van het protest spreken van 10.000 deelnemers.

Stenen en flessen

De politie beëindigde de demonstratie voortijdig toen er met flessen en stenen gegooid werd naar de agenten. Een agent raakte zo zwaar gewond, dat hij bewusteloos raakte. De politie was voorbereid op ongeregeldheden en had 2000 man ingezet.

Na de beëindiging van de demonstratie trokken relschoppers naar de beroemde Reeperbahn, in het uitgaansgebied van Hamburg. Daar kwamen politie en demonstranten opnieuw tegenover elkaar te staan. De politie zette pepperspray, waterkanonnen en wapenknuppels in om de demonstranten in bedwang te krijgen. Er werden 21 demonstranten gearresteerd.

Ontruiming

De Rote Flora was ooit een theater, maar werd in november 1989 gekraakt. Het groeide uit tot cultuurcentrum. Er zijn nu sloop- en nieuwbouwplannen en de eigenaar wil dat het gebouw ontruimd wordt.

Het is nog niet duidelijk hoeveel demonstranten gewond zijn geraakt. De organisatie vindt dat de politie te veel geweld heeft gebruikt en zegt dat de agenten op voorhand al hadden besloten het protest af te breken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl