Vitesse verspeelt winst bij Heracles

time icon Aangepast

Heel Arnhem maakte zich deze week op voor een primeur: Vitesse hoefde alleen maar te winnen bij Heracles Almelo om voor het eerst in de clubhistorie als koploper van de eredivisie de winterstop in te gaan. De zevende competitiezege op rij kwam er echter niet. Heracles knokte zich in een spannend en aantrekkelijk duel van 0-2 terug tot 2-2.

Vitesse begint sterk

Vitesse leek de bekerzeperd van woensdag tegen Roda goed verwerkt te hebben. Heracles werd in de beginfase suf getikt en al na zes minuten zorgde Patrick van Aanholt, nadat Heracles de bal simpel had ingeleverd, voor 0-1.

In de loop van de eerste helft knokte de thuisclub zich langzaam onder de druk uit en Vitesse-doelman Piet Velthuizen moest redding brengen bij schoten van Jeroen Veldmate en Bryan Linssen. Vitesse had het moeilijk, maar kwam vlak voor rust uit het niets op 0-2. Marko Vejinovic stuurde Lucas Piazón diep en die klopte Remko Pasveer met een bekeken schuiver.

Heracles krijgt loon naar werken

Na rust kreeg Heracles loon naar werken; Linssen scoorde twee keer. De 1-2 maakte hij uit een goede voorzet van Mikhail Rosheuvel, die zich aan de zijlijn knap had ontdaan van Vejinovic, en de 2-2 na slim terugleggen van Simon Cziommer. Tussendoor voorkwam Pasveer dat Piazón zijn tweede maakte.

In de slotfase kon het beide kanten op. Vitesse loerde op een fout bij Heracles, maar die kwam er niet. Aan de overkant had Velthuizen mazzel dat Mark Uth de bal van dichtbij tegen zijn schouder schoot.

Bosz: "Niet zo'n goed humeur"

Vitesse-trainer Peter Bosz was kort van stof na de wedstrijd. "Niet zo'n goed humeur", verklaarde Bosz, die zijn ploeg niet veel beter zag voetballen dan woensdag in de bekernederlaag tegen Roda JC. "In de eerste helft voetbalden we al slecht, maar toch komen we 2-0 voor," aldus de oefenmeester. "Een goede ploeg trekt die 2-0 over de streep."

Ook Davy Pröpper vond Vitesse niet goed spelen. Toch kunnen de Arnhemmers nog steeds als lijstaanvoerder de winterstop ingaan. Of er nu ook niet meer over de titel gesproken zal worden? "Dat deden we sowieso al niet", aldus de middenvelder.

Wachten op Ajax

Vitesse heeft nu drie punten voorsprong op Ajax. Weten de Amsterdammers zondag niet te winnen bij Roda JC, dan krijgt Arnhem alsnog de zo vurig gewenste primeur.

STER Reclame