De man die in 2010 juwelier Fred Hund uit Amsterdam tijdens een overval doodschoot, is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Vorig jaar werd hij tot 18 jaar cel veroordeeld.

De dader, Soufiane B., is veroordeeld voor doodslag op juwelier Hund, en voor een poging tot overval van een juwelier in Krommenie.

De straf valt lager uit omdat hij werd vrijgesproken van een overval op een massagesalon in Amsterdam en van voorbereidingen voor een overval op een juwelier in Bleiswijk.

Overval

Soufiane B. had in oktober 2010 samen met een andere man de zaak van Fred Hund en zijn broer Gerard overvallen. De 66-jarige Hund werkte de overvallers naar buiten. Daar werd hij in zijn buik geschoten. Hund overleed in het ziekenhuis.

De mededader is nooit gevonden.

Bewijs

Het belangrijkste bewijs dat B. betrokken was bij de overval zijn dna-sporen op een schoen en een tas die na de overval in de juwelierszaak achterbleven. Verder spijbelde B. op de dag van de overval van school en heeft hij niet verklaard waar hij was ten tijde van de overval.

De dood van Hund leidde in 2010 tot protesten in de straat waar de juwelier overvallen werd.

STER reclame