Skiër Van Heek trots op afkomst

Aangepast

In 1936 was barones Gratia Maria Margretha Schimmelpenninck van der Oye in Garmisch-Partenkirchende de eerste Nederlandse alpineskiër op de Winterspelen. De gebroeders Pappenheim deden in 1952 mee in Oslo, maar inmiddels wacht Nederland al 62 jaar op een vierde olympische alpineskiër.

Een jaar geleden was daar opeens Marvin van Heek. In Italië gleed hij naar de achtste plaats op de afdaling en veroverde daarmee zijn eerste wereldbekerpunten: de Olympische Spelen kwamen in beeld.

Val dwarsboomt plannen

Een blessure in het Amerikaanse Copper Mountain in november maakte echter zo goed als zeker een einde aan zijn olympische aspiraties. De 22-jarige Van Heek is nog altijd herstellende van een rugblessure. "Ik heb geen idee wanneer ik terugkeer, ik probeer positief te blijven en probeer ook niet overhaast terug te keren."

Hij keert waarschijnlijk pas half januari terug in het circuit en heeft vermoedelijk geen tijd om zich nog te kwalificeren voor de Spelen in Sotsji.

Van Heek trots op textiel-verhaal

Van Heek is geboren in het Franse Montpellier en heeft een Nederlandse opa. Zijn ouders hebben de Franse nationaliteit. Hij is zich bewust van zijn achternaam. Van Heek staat in Nederland bekend om z'n textiel. "Ik ben daar trots op, ik ken het hele verhaal", aldus Van Heek.

STER Reclame