NOS NieuwsAangepast

CoolCat tekent akkoord nu ook

Modeketen CoolCat heeft nu ook een handtekening gezet onder de overeenkomst tussen kledingbedrijven waarmee deze proberen de veiligheid in kledingfabrieken in Bangladesh te verbeteren.

Roland Kahn, eigenaar en oprichter van CoolCat, laat weten dat het akkoord eerder dit jaar nog niet rijp was voor ondertekening. "Het was heel erg gericht op grote bedrijven, niet voor kleinere spelers als wij. Bovendien vonden we dat de acties die ondernomen worden om de veiligheid werkelijk te verbeteren nog niet voldoende concreet waren."

Ploumen

Minister Ploumen gaf CoolCat eind november publiekelijk een veeg uit de pan omdat het bedrijf het akkoord nog niet had ondertekend. Kahn is daar nog erg boos over. "Wat de minister er niet bij zei is dat er überhaupt nog maar zeven bedrijven waren die het akkoord toen hadden ondertekend. Bovendien hebben we nooit gezegd niet bereid te zijn te tekenen."

Een team van 40 mensen zal 1700 van de ongeveer 5000 kledingfabrieken in Bangladesh onderzoeken op veiligheid, zegt Kahn. "Het is nog maar een begin, maar ik verwacht zeker resultaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl