Record: 10 miljard online verkoop

time icon Aangepast

De online verkoop in Nederland blijft groeien. Dit jaar wordt voor het eerst de grens van 10 miljard euro aan omzet doorbroken.

Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Vorig jaar kochten Nederlanders nog voor 9,8 miljard euro producten via internet.

Winkelstraat

Toch blijven Nederlanders gesteld op de gewone winkelstraat en zijn ze minder snel geneigd om spullen via internet te kopen dan mensen elders in de EU.

Nederlanders doen ruim 4 procent van hun aankopen online. Daarmee hebben ze geen koppositie in Europa. In Duitsland (5,1 procent), Frankrijk (5,5 procent) en het Verenigd Koninkrijk (9,5 procent) is de online winkelomzet veel hoger.

Ook zijn Nederlanders minder gewend aan het gebruik van creditcards.

Verdubbeling

Toch groeit de markt voor online winkelen onmiskenbaar. Maar liefst 70 procent van de Nederlanders koopt inmiddels wel eens een product online.

Nederlandse ondernemers springen hier op in; sinds 2006 is het aantal webwinkels ruimschoots verdubbeld. Volgens online brancheorganisatie Thuiswinkel.org zijn er in Nederland in totaal 45.000 webwinkel-bedrijven.

Online winkelen begint niet altijd bij de webwinkel. Twee op de drie consumenten die online producten kopen, raadplegen vergelijkingssites.

STER Reclame