NOS NieuwsAangepast

Hoes moet raad weer overtuigen

Onno Hoes moet de gemeenteraad van Maastricht vanavond opnieuw uitleg geven over zijn liefdesleven. De fractievoorzitters eisen opheldering over nieuwe onthullingen.

"Vorige week is ons verzekerd dat er sprake was van een individueel geval. De stad en deze persoon zouden niet verder in diskrediet worden gebracht", zegt John Steijns van Stadsbelangen Maastricht. "Maar de laatste dagen horen we voortdurend nieuwe berichten."

Tweede relatie?

Hoes (52), getrouwd met presentator Albert Verlinde, werd begin deze maand zoenend gezien met een minnaar. De gemeenteraad nam in eerste instantie genoegen met de uitleg dat het om een individueel geval ging, maar later doken meer verhalen over zijn liefdesleven op.

Zo bleek Hoes gebruik te maken van Grindr, een app die het makkelijker maakt voor homo's om met elkaar in contact te komen. Ook schreef Privé over een tweede man die een relatie met Hoes zou hebben gehad.

Hoes gaf gisteravond in RTL Boulevard het gebruik van Grindr toe, maar ontkende de tweede affaire. "Ik ken die jongen, ik heb een paar keer koffie of een glas wijn met hem gedronken. Voor de rest niets."

Leers

Voor SP-fractievoorzitter Leny Eijssen roept de affaire herinneringen op aan het vertrek van burgemeester Gerd Leers, die weg moest omdat hij de schijn tegen zich had bij de aankoop van een Bulgaarse vakantievilla.

"Nu zitten we weer met ophef", verzucht ze. "Alle ogen zijn gericht op deze stad. Het maakt ons zeker wat uit wat hij doet."

Steijns vindt dat Hoes niet kan blijven volhouden dat het slechts om een privézaak gaat. "Waar houdt privé op en raakt het het functioneren van de burgemeester? Zijn handelingen mogen niet leiden tot een mogelijk chantabele situatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl