Tottenham Hotspur heeft trainer André Villas-Boas op straat gezet. Zijn contract is "in goed overleg" ontbonden, meldt de Engelse club op zijn website.

De Spurs investeerden dit seizoen circa 120 miljoen euro in nieuwe spelers, maar de resultaten bleven uit. Zondag kregen de Spurs, die op zevende plaats staan in de Premier League, op White Hart Lane een pak slaag van Liverpool (0-5).

Villas-Boas, die aan zijn tweede seizoen bij Tottenham bezig was, zag de bui na dat echec al hangen: "Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag, maar ik ben geen opgever", zei hij. "Ik kan alleen niet over mijn eigen toekomst beslissen."

Aankopen

Tottenham haalde onder anderen Nacer Chadli van FC Twente en Christian Eriksen van Ajax naar Londen. Alle aankopen leidden in elk geval volgens de directie niet tot het gewenste resultaat, wellicht ook omdat de grote vedette Gareth Bale voor 100 miljoen euro aan Real Madrid werd verkocht.

In Engeland was de 36-jarige Villas-Boas eerder actief bij Chelsea, dat hem voor veel geld wegkocht bij Porto, waarmee hij in 2011 de Europa League won. Ook bij Chelsea vloog hij er vroegtijdig uit.

STER reclame