De vader van Lionel Messi is mogelijk betrokken bij het witwassen van geld uit de drugshandel. De Spaanse krant El Mundo meldt dat Jorge Messi het ontbrekende puzzelstukje is in een groot onderzoek van de Guarda Civil.

De politie is een systeem op het spoor waarbij entreekaarten van benefietevenementen worden vervalst. Er worden tickets verkocht aan mensen die niet naar een evenement gaan, maar wel een kaartje kopen om het goede doel te steunen. Geld uit de Colombiaanse drugshandel kan op die manier verborgen worden gehouden.

Benefiet Messi

Jorge Messi zou hier in het geval van de Vrienden van Messi-tour aan hebben meegedaan. Hij zou aan de drugshandelaren kaartjes hebben verkocht voor benefietwedstrijden van zijn zoon, van wie hij ook de zaakwaarnemer is, en daarvoor een commissie van tien tot twintig procent hebben gekregen.

Vier spelers van Barcelona die meededen aan zo'n duel zijn al verhoord, maar verklaren van niets te weten. Het gaat om José Manuel Pinto, Javier Mascherano, Dani Alves en natuurlijk Lionel Messi zelf.

Belastingfraude

Het is niet de eerste keer dat Jorge Messi in aanraking komt met justitie. Hij wordt samen met zijn zoon beschuldigd van belastingfraude. Er zou meer dan vier miljoen euro zijn achtergehouden via ontoelaatbare constructies met zogenoemde belastingparadijzen. Het initiatief daarbij zou zijn uitgegaan van Jorge Messi.

STER reclame