"Geen opluchting, eerder blijdschap", analyseerde PSV-trainer Phillip Cocu het gewonnen duel met FC Utrecht (1-5). Liefst zeven competitiewedstrijden op rij kwamen de Eindhovenaren niet tot winst. In de Galgenwaard was het weer raak.

"Ik ben tevreden hoe we het samen elkaar hebben gekregen. We hebben onszelf beloond, nu benutten we de kansen wel", stipte Cocu een belangrijke factor aan. Ook zijn doelman speelde in de Domstad een belangrijke rol. "Jeroen Zoet pakt op een fantastische wijze een strafschop, op een heel belangrijk moment, toen kreeg ik het idee dat we hier een goed resultaat konden neerzetten."

Cocu wil echter nog niets weten van een definitieve kentering. "Als we volgende week thuis van ADO Den Haag kunnen winnen, kun je zeggen dat we de slechte periode achter ons hebben gelaten."

Depay: gaan dit vasthouden

Memphis Depay was met twee treffers belangrijk voor PSV. "Dit voelt heel lekker. We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld", aldus de jonge aanvaller. "We speelden vaak goede wedstrijden, maar het kwam er nooit uit. Ik geloof erin dat we dit als team kunnen vasthouden."

Jorrit Hendrix, de vervanger van de geblesseerde Stijn Schaars op het middenveld, was zichtbaar opgelucht. "Eindelijk komt het er weer een keer uit. Bijna elke kans was in de eerste helft een doelpunt. Dit bewijst dat het vertrouwen er nog steeds is."

Wouters: PSV was de baas

FC Utrecht-trainer Jan Wouters legde zich snel neer bij de thuisnederlaag. "PSV heeft vandaag laten zien dat ze gewoon heel goed kunnen voetballen en ze waren ook dodelijk effectief. Ze waren de baas."

STER reclame