PSV klimt in Utrecht uit dal

Na zeven wedstrijden zonder zege heeft PSV eindelijk weer eens de volle buit gepakt. De zo geplaagde Eindhovense ploeg won de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 5-1.

De wedstrijd was nog geen kwartier oud of PSV had al twee keer gescoord: Adam Maher zag na drie minuten een voorzet van links het doel indraaien en een door doelman Robbin Ruiter gestopt schot van Jürgen Locadia werd door Memphis Depay tegen de touwen gewerkt.

Utrecht kon na 20 minuten wat terugdoen vanaf de penaltystip na een lichte overtreding van Karim Rekik op Jens Toornstra. De makkelijk gegeven strafschop werd echter gemist door Steve de Ridder.

Even later was het duel gespeeld. Na een half uur leverde een geplaatst schot van Locadia in de verre hoek de 3-0 op, waarna Depay er vanaf de penaltystip 4-0 van maakte. Gevero Markiet had de strafschop veroorzaakt, met een charge op de achterlijn van de bij hem weggespurtte Depay.

Utrecht was te zeer aangeslagen om na rust nog tegengas van betekenis te geven. Het viel wel zo nu en dan aan, maar de overtuiging ontbrak. Uitgerekend na de tweede gele kaart voor De Ridder, werd Utrecht nog wel even gevaarlijk. Dave Bulthuis, die eerder na een zware overtreding aan rood ontsnapt was, joeg de bal in het doel voor de 4-1, waarna Tommy Oar zijn schot nog geblokt zag door doelman Jeroen Zoet.

PSV dartelde verder, zonder echt mogelijkheden te creëren. In blessuretijd gebeurde er nog wel van alles. Zo werd Bulthuis weggestuurd na een tweede gele kaart, miste Depay de toegekende penalty en maakte Maher er in de slotfase met een afstandsschot nog 5-1 van. Door de zege keert PSV weer terug in het linkerrijtje.