Oud-Kamervoorzitter Weisglas (VVD) vindt het niet chic dat fractievoorzitters anoniem hun beklag doen over Kamervoorzitter Van Miltenburg (VVD). Dat zei hij in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

In de Volkskrant uiten acht fracties zware kritiek op het functioneren van Van Miltenburg. Een van de fractievoorzitters noemt haar optreden in de Tweede Kamer een lijdensweg. Een ander stelt dat de functie een maatje te groot is voor haar. Een derde zegt: "Eerst werd ik boos op haar, nu heb ik medelijden."

Eer

"Als er zo'n artikel over mij zou verschijnen, zou ik met de fractievoorzitters om de tafel gaan zitten'', zei Weisglas. "En pas dan zou ik nadenken over wat ik zou doen.'' Volgens Weisglas is het lastig voor de betrokkenen om volgende week aan het werk te gaan alsof er niets aan de hand is. "Hier moet over gepraat worden.''

Weisglas zou niet zonder meer opstappen na zo'n artikel. "Het zou mijn eer te na zijn om op basis van anonieme uitspraken te vertrekken.''

Binnenskamers

Van Miltenburg liet via haar woordvoerder weten dat deze discussie binnenskamers gevoerd moet worden. Zij wil er 'buitenskamers' geen commentaar op geven. Op het functioneren Van Miltenburg bestaat al langer kritiek.

Het lijkt erop dat de SP-fractie niet bij de groep van acht hoort die zich anoniem heeft beklaagd over de Kamervoorzitter. "Een functioneringsgesprek voer je niet via de krant. En al helemaal niet anoniem", twittert fractievoorzitter Roemer in reactie op het artikel.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik zegt dat hij niet van anonieme kritiek houdt. Hij heeft zijn kritiek op Van Miltenburg open laten horen, en zegt dat zij nu van hem niet weg hoeft.

STER reclame