Het AMC heeft in een e-mail excuses aangeboden aan de vrouw van huisarts Tromp uit Tuitjenhorn die begin oktober zelfmoord pleegde nadat justitie hem had aangeklaagd voor moord tijdens een stervensproces.

Het ziekenhuis zegt nu dat het contact met de huisarts had moeten opnemen om zijn kant van het verhaal te horen. Het ziekenhuis meldde de zaak bij de inspectie, wat leidde tot de aanklacht voor moord.

Verder zegt het ziekenhuis graag met de weduwe te willen spreken, wanneer zij daaraan toe is. Tot nu weigert de weduwe met het AMC in gesprek te gaan.

Procedureel

In de e-mail aan mevrouw Tromp zegt het AMC de zaak uitgebreid te hebben besproken met opleiders, deskundigen en huisartsen uit de kop van Noord-Holland. Daaruit trekt het ziekenhuis de conclusie dat het procedureel niet juist heeft gehandeld en had moeten praten met de huisarts.

Een co-assistente van het AMC die bij de levensbeëindiging was, meldde aan het ziekenhuis dat er volgens haar te veel morfine en slaapmiddelen waren gegeven. Daarop kwam de zaak aan het rollen zonder dat iemand de huisarts benaderde.

Een maand later pleegde Tromp zelfmoord.

STER reclame