NOS NieuwsAangepast

Hogere celstraf ex-directeur SGBB

De ex-directeur van woningcorporatie SGBB moet opnieuw de cel in. Eerder kreeg ex-directeur Gerard van der Z. drie jaar cel voor oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Het gerechtshof heeft daar 3,5 jaar van gemaakt.

Ook zijn zus Anneke kreeg een zwaardere straf, 2 jaar in plaats van 1,5 jaar. Projectontwikkelaar Richard S kreeg opnieuw 2,5 jaar.

Volgens justitie lieten de drie SGBB te veel betalen voor projecten waarna ze de buit onderling verdeelden. Het geld ging onder meer op aan dure auto's en vakanties.

Moed

SGBB kwam door de fraude in de problemen en moest uiteindelijk worden gered door Vestia. Bestuursvoorzitter Arjan Schakenbos van Vestia: "Deze uitspraken geven de burger moed. We gaan nu verder met civiele zaken tegen betrokkenen om de geleden schade te verhalen."

Van der Z. werd eerder in een civiele zaak veroordeeld tot het betalen van 24,5 miljoen euro aan SGBB vanwege de dubieuze vastgoedtransacties. Projectontwikkelaar Richard S. moet ongeveer 20 miljoen euro aan Vestia terugbetalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl