De voorgenomen verkoop van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam gaat door. Dat zeggen verschillende partijen die betrokken zijn bij de overnamestrijd van het noodlijdende ziekenhuis. Het ziekenhuis wordt voor 29 miljoen euro overgenomen door zorgondernemer Loek Winter.

Voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak probeerde via de Ondernemingskamer het koopcontract te laten ontbinden. Zij noemde de deal een ''vluggertje'' en zegt dat het ziekenhuis als een ''koopje'' van de hand gaat. Zij wilde via de rechter afdwingen dat er naar meer overnamekandidaten werd gezocht. Die ruimte kreeg de interim-bestuurder Charlotte Insinger gisteren ook van de Ondernemingskamer.

Volgens bronnen is aan de huisbankier ING en aan zorgverzekeraar Achmea een ''standstill'' van zes weken voorgesteld, maar willen zij de deal nu definitief maken. ''En dat heeft de interim-bestuurder vannacht na een urenlang overleg besloten'', aldus betrokkenen tegen de NOS.

Faillissement

Het bestuur van het ziekenhuis zei eerder al dat zowel de patiënten als het personeel van het Amsterdamse ziekenhuis gebaat zijn bij een snelle overname. Het ziekenhuis zou anders afstevenen op een faillissement.

De ondernemingsraad en de cliëntenraad schaarden zich eerder ook achter de verkoop van het ziekenhuis aan Loek Winter.

STER reclame