Ajax-supporters neergestoken

Aangepast op

Vier supporters van Ajax zijn vanavond in Milaan neergestoken. Dat meldt een woordvoerder van de Amsterdamse voetbalclub op basis van informatie van de politie.

Volgens correspondent Rop Zoutberg zijn er drie Ajax-fans zo ernstig gewond, dat ze in het ziekenhuis moesten worden geopereerd. Een van hen zou in zijn maag zijn geraakt.

Bij de ongeregeldheden rond het stadion van AC Milan is ook een Italiaanse verkoper gewondgeraakt. Daarnaast is er volgens Italiaanse media nog een zesde gewonde, maar het is niet duidelijk wie dat is.

Daarnaast zijn er drie Nederlanders opgepakt omdat ze een andere straatverkoper probeerden te beroven en zich verzetten tegen de politie, meldt omroep Rai. Een groot aantal Ajax-supporters had veel gedronken.

Eerdere confrontatie

Ajax speelt vanavond tegen AC Milan voor een plek in de achtste finales van de Champions League. Bij het metrostation in de buurt van het San Siro stadion zou het tot een confrontatie zijn gekomen tussen supporters van beide clubs.

Volgens Zoutberg waren er de hele dag incidenten. Een aantal Ajax-supporters raakte slaags met Italianen toen een demonstratie een deel van de weg blokkeerde.

De supporters zaten in een bus die in het verkeer was vastgelopen. De Nederlanders stapten uit de bus en belaagden de betogers.