De laatste keer dat een Nederlandse club overwinterde in de Champions League is alweer zeven jaar geleden. PSV werd tweede in een poule met Liverpool, Girondins de Bordeaux en Galatasaray. Het is voor het Nederlandse voetbal hoog tijd dat PSV een opvolger krijgt en daar moet Ajax vanavond in San Siro tegen AC Milan voor zorgen.

PSV al na vier wedstrijden zeker

PSV kent in het seizoen 2006/2007 een uitstekende start in het 'miljoenenbal'. De Eindhovenaren zijn al na vier groepswedstrijden zeker van de knock-out-fase in de Champions League. Ronald Koeman, destijds trainer bij PSV, begint met zijn ploeg met 0-0 tegen Liverpool. Vervolgens wordt met 1-0 gewonnen bij Bordeaux.

De tweeluik met Galatasaray verloopt daarna voorspoedig. In Turkije wint PSV met 2-1, waarna overwintering in de Champions League in eigen huis veiliggesteld kan worden. Koeman en zijn ploeg slagen in die missie. Door doelpunten van Timmy Simons en Arouna Koné wint PSV met 2-0 en plaatst het zich voor de knock-out-fase.

Geen groepswinnaar

PSV verliest zijn laatste twee groepswedstrijden, tegen Liverpool (2-0) en Bordeaux (1-3). Daardoor eindigen de Eindhovenaren op de tweede plaats, achter Liverpool.

Arsenal is de opponent van PSV in de achtste finales. In Eindhoven wordt met 1-0 gewonnen door een goal van Edison Méndez. In Londen houdt PSV Arsenal op 1-1. Alex scoort eerst in eigen doel, maar is daarna ook trefzeker aan de andere kant. Daardoor gaat de formatie van Koeman, met de huidige hoofdtrainer Phillip Cocu in de selectie, door naar de kwartfinales.

Liverpool wederom te sterk

In de kwartfinale loot PSV tegen Liverpool, dat in de poulefase al te sterk bleek voor de Eindhovenaren. De Engelsen laten PSV kansloos door in Eindhoven met 3-0 te winnen, waarna Liverpool op Anfield Road ook met 1-0 te sterk is.

Liverpool bereikt uiteindelijk de finale, waarin AC Milan de tegenstander is. Een herhaling van het sprookje van 2005 komt er niet. Liverpool maakte in die wedstrijd een 3-0 achterstand goed en won uiteindelijk na strafschoppen. In 2007 is Filippo Inzaghi de beul van de Engelsen door twee keer te scoren. Dirk Kuijt scoort in de slotfase nog wel voor Liverpool, maar daar blijft het bij.

STER reclame