In de Verenigde Staten zijn zeker twaalf mensen omgekomen als gevolg van de ijzige winterstorm die dit weekeinde de kop opstak. De meeste slachtoffers zaten vast in hun auto.

De zuidelijke staten werden het weekeinde al getroffen door de kou. Vandaag verspreidde die zich naar de oostkust, die ook te lijden heeft onder sneeuw en ijzel.

Gevaarlijk

Van Texas en Oklahoma tot Virginia en Pennsylvania, overal zijn er gevaarlijk lage temperaturen. In Montana werd de laagste temperatuur gemeten: min 41 graden Celsius.

IJs en sneeuw leiden tot verkeersongelukken en stroomuitval in de regio van Virginia tot New York. Op een stuk snelweg in Philadelphia botsten gisteren 50 auto's en vrachtwagens op elkaar.

In de hele VS vielen vandaag meer dan 1600 vluchten uit. Veel gestrande reizigers moeten de nacht doorbrengen op luchthavens.

Vermist

Hulpdiensten in de Amerikaanse staat Nevada hebben vandaag opnieuw tevergeefs gezocht naar twee volwassenen en vier kinderen, die in de ijzige koude zoek zijn.

In de plaats Lovelock werd vannacht een temperatuur van -16 graden Celsius gemeten. De politie krijgt bij de zoektocht hulp van militairen en er is een vliegtuig ingezet.

STER reclame