NOS NieuwsAangepast

Netflix: Caiway snelst,UPC traagst

Klanten van Caiway, Ziggo en ZeelandNet hebben gemiddeld de snelste internetverbinding. Bij Tele2 en UPC is de verbinding het traagst.

Dat zegt de Amerikaanse videodienst Netflix.

Het bedrijf meet iedere maand de kwaliteit van internetaanbieders in de landen waar het bedrijf actief is. Voor het eerst zijn de resultaten over Nederland gedeeld.

Nederland de beste

Volgens Netflix heeft Nederland de beste internetkwaliteit van alle landen die zijn gemeten. De snelheid is hier bij het streamen van een video gemiddeld 3,16 megabit per seconde.

Zweden en Denemarken volgen met gemiddeld 2,75 megabit per seconde. In Mexico is het internet het traagst en zit de snelheid rond 1,75 megabit per seconde.

Miljard uur

Netflix is met z'n online videodienst één van de zwaarste verbruikers van data. In de VS is op piekmomenten eenderde van al het internetverkeer video die via Netflix wordt bekeken. Inmiddels wordt maandelijks meer dan een miljard uur aan video via de dienst gestreamd.

Het bedrijf ging in september de Nederlandse markt op. Netflix wil niet zeggen hoeveel Nederlandse klanten het inmiddels heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl