De officier van justitie heeft de aanklacht tegen de agent die vorig jaar de 17-jarige Rishi op Hollands Spoor in Den Haag doodschoot, verzwaard naar moord. Daarmee komt hij tegemoet aan klachten van de familie die de tenlastelegging doodslag te licht vond. Dat bleek aan het begin van de rechtszaak in Den Haag.

De familie van Rishi wilde naar het gerechtshof in Den Haag stappen om ervoor te zorgen dat moord alsnog in de aanklacht werd opgenomen. Door nu moord aan de tenlastelegging toe te voegen, wil het OM waarschijnlijk uitstel van de zaak voorkomen. De officier van justitie zei vanochtend meteen dat hij geen bewijs ziet voor moord. Op dit punt zal hij vrijspraak vragen.

De rechtbank is akkoord gegaan met de verzwaring van de tenlastelegging.

Beveiliging

Vanwege doodsbedreigingen die de agent heeft gekregen, is de beveiliging tijdens de rechtszaak verscherpt. Zo zit de agent afgeschermd en is zijn stem vervormd. Ook is zijn naam uit de openbare tenlastelegging gehaald. De publieke tribune wordt extra in de gaten gehouden.

Op de plek waar Rishi werd doodgeschoten werd vlak na het schietincident een steen gevonden met de tekst: "The cop will die, promise". Ook zouden op Twitter dreigberichten zijn geplaatst door sympathisanten van de omgekomen jongen.

STER reclame