NOS SportAangepast

Oranje uitgelaten na zwaar toernooi

Bondscoach Max Caldas was enorm uitgelaten na de eindzege van de hockeydames in de Hockey World League. "Het was een zwaar toernooi en de dames hebben zichzelf beloond. Zij waren de besten."

In de finale werd met 5-1 gewonnen van Australië, maar in de beginfase worstelde Nederland. "We konden geen vuist maken, maar er zat nog energie in de tank. Deze jonge ploeg is ongelooflijk hongerig."

Welten: geen intikkertje, nee

Lidewij Welten blonk uit in de finale en rondde een uitstekend toernooi (ze werd uitgeroepen tot beste speelster) af met de prachtige 5-1. Ze besloot een wonderbaarlijke rush met een doeltreffend schot. "Het was geen intikkertje, nee."

"Het is mooi om de eerste editie op je naam te hebben", zegt Welten. "Dit is misschien niet het hoofddoel voor het komende jaar, maar ik vind winnen altijd leuk."

Welten werd door Caldas eerder dit jaar voor het EK nog buiten de selectie gelaten omdat ze uit vorm was. "Ik denk dat ik dat even nodig had om er weer helemaal vol voor te gaan en er weer plezier in te hebben. Ook mijn blessure is helemaal weg, dat speelt ook mee."

Paumen: Argentijnen waren zelfs voor ons

Maartje Paumen verbaasde zich er vooral over dat Oranje in Argentinië ook door de Argentijnse fans op handen werd gedragen. "Dat is weleens anders geweest. We hebben een goede reputatie opgebouwd, denk ik. Ze waren dit keer niet gemeen en niet tegen ons, maar voor ons. Best wel bijzonder."

Was de halve finale tegen Argentinië eigenlijk de finale? "Ja, dat was een zinderende avond. Ik denk een van de spannendste halve finales die ik ooit gespeeld heb. Samen met de halve finale van de Spelen in Londen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl