Vitesse vergroot crisis bij PSV

Aangepast

De crisis bij PSV is nog lang niet bezworen. Vitesse won in Eindhoven met 2-6 en bleef daardoor de fiere koploper in de eredivisie.

In de eerste helft liet PSV uitstekend voetbal zien. De thuisploeg creëerde kans op kans en Vitesse had enkele uitstekende reddingen van doelman Piet Velthuizen en een reeks overtredingen nodig om geen averij op te lopen.

Nadat de Eindhovense storm ietwat was geluwd, was de eerste kans aan de andere kant direct raak: PSV-verdediger Karim Rekik tastte mis en Lucas Piazón rondde beheerst af.

Pal voor de rust verzorgde Depay met een mooie actie en dito schot de gelijkmaker, maar na een uur stond Vitesse weer op voorsprong: de tot dan toe onzichtbare Mike Havenaar tikte met zijn uitschuifbeen binnen.

Genadeklap

Het bleek de genadeklap voor PSV, dat vergeefs probeerde de organisatie in het spel terug te krijgen. Dat Stijn Schaars met een blessure was uitgevallen, hield daarbij ook niet. Kelvin Leerdam profiteerde van de wanorde door ongehinderd door de defensie te lopen en de 1-3 te verzorgen.

Rekik maakte het nog even spannend door met het hoofd de 2-3 aan te tekenen. Een minuut later was die spanning weer weg met de treffer van Davy Pröpper. Patrick van Aanholt en Pröpper deden er in de slotfase nog een schepje bovenop.

De immense pijn was voelbaar bij de spelers en supporters van PSV. Na afloop zochten ze elkaar op. Harde woorden vielen er niet. Daarvoor waren de fans en hun idolen te zeer murw gebeukt.

STER Reclame